Kategorier
Gongiversum

Ny dag, ny möjlighet att vara människa

Yoga för sinnet.

Om vi vill sätta saker i lite större perspektiv kan vi fråga oss t ex: hur länge vi skulle överleva om solen inte gick upp en dag? Det skulle ta 18 timmar innan allt liv på jorden skulle upphöra! Utifrån den vinkeln kan vi inget annat än ha ett leende på läpparna när vi öppnar ögonen varje morgon och upptäcker att det är en ny dag, en ny möjlighet att vara människa! Välkommen till verkligheten! Idag också!

Hoppas att ni har haft en fin vecka. Här på Gongiversum har vi hållit energin igång varje morgon 05.30 och delat den härliga morgonstunden med några andra runt om i världen i direktsändning.

Jag har fått möjligheten att vara tillsammans med min familj, ta promenader med min dotter och spela spel.

Att vara allvarlig, lekfull och förundras över livet, söka se sammanhang, att stärka immunförsvaret, stabilisera sinnet, upprätthålla känslomässig balans, ha en stund av självreflektion och fundera över den stora frågan: vad det innebär att vara människa var inte unikt för den här veckan. Det ingår i mitt liv på ett eller annat sätt.

Att utsätta oss för nya situationer, att utforska vårt potential, att göra saker som hjälper oss att uppleva stabilitet och trygghet, att kunna vara bekväm i obekväma situationer kräver att vi kliver utanför vårt comfort zone. Det leder till självkännedom, ger oss erfarenhet av livets mångsidighet, leder oss till klarsynthet, stabilitet, känsla av sammanhang men framför allt möjlighet till att upptäcka våra egna tankemönster, rädslor, förutfattade meningar och erbjuder möjligheten till att uppdatera vårt liv på alla nivåer.

Allt detta kan vi uppleva under en enda yogaställning om vi är fullt medvetna i nuet, vi kan observera sinnets inblandning i vårt liv, vi kan upptäcka möjligheten att inte följa sinnet, vi kan uppleva stillheten där yoga= förening är möjlig. Därför är det glädjande nu att yogaklasserna fortsätter den här vecka precis som vanligt. Det är yogaklass idag också ( måndagen den 13 april) trots att det är röd dag!

Det egna ansvaret för dig själv och oss andra får guida dig i beslutet om du kan/ vill komma och vara med oss här på Gongiversum eller om du vill rulla ut din matta hemma och vara med i livesändningen som naturligtvis är kostnadsfritt för alla som går terminskurs nu.

UNIKT erbjudande till dig som inte är deltagare på någon av terminskurserna: Du är välkommen att delta på distans i livesändningarna. Terminen pågår tom v 20, det betyder att vi har fyra veckor kvar med morgonyoga varje dag kl 05.30 och fem klasser per vecka (20 klasser). Du betalar: 100:-/gång, 500:- /vecka eller ta vara på möjligheten att vara med på alla livesända klasser på distans resten av terminen för 1000:- terminen! (ca 50 tillfällen! 30 tillfällen varje morgon 05.30 och 5 /klasser vecka under 4 veckor)BG. 227-0254, Swish-nummer: 123 222 35 35, Actiway eller kontant.

Vi ses! Varma hälsningar / Ildikó