Kategorier
Gongiversum

Hösten 2022

 

Vi har haft två näckrosor i år. En har jag missat helt den andra letade jag upp, medvetet. Ingen av näckrosorna  blommade för min skull eller på mina villkor. Den som jag missade var lika levande som den som jag upplevde. Det enda skillnaden var att jag observerade, var  uppmärksam och närvarande och genom att bli medveten om dess existens kunde jag använda mina sinnen för att uppleva. Den erfarenheten gav mig möjlighet att känna samhörighet, sammanhang och var en påminnelse om livets komplexitet och min del i helheten.

Det är det vi gör här på Gongiversum. Observerar, övar på närvaro, lär oss att använda våra sinnen och lyssnar noga gör vi också. Tillåter oss att landa, bli hållna och släppa taget om det som inte längre stödjer vårt liv.

Vill du också vara med? I höst startar tre klasser, en på måndag kväll, en på tisdag förmiddag och en på tisdag kväll. Hoppas att du hittar en tid som passar dig. Var och en av oss har sin egen stig att vandra men vi bidrar till varandras livsresa precis som en näckros bidrar, bara genom vår blotta närvaro. Välkommen!

Hösten 2022